Activitatea celei mai moderne instanțe din țară – Judecătoria Ungheni, apreciată cu calificativul “bine”

Activitatea organizatorică a Judecătoriei Ungheni la înfăptuirea justiției a fost supusă în perioada 22-24 mai controlului de către Inspecția judiciară.Actul de control a fost audiat în ședința Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din  25 iunie. Consiliul a apreciat activitatea organizatorică a instanței cu calificativul “bine”, comunică portalul BizLaw.md

Hotărârea Consiliului cu detaliile constatărilor Inspecției nu a fost încă publicată.

Conform planului aprobat la sfârșitul anului trecut, în acest an, Inspecția judiciară urmează să mai supună controlului activitatea organizatorică a Judecătoriei Chișinău și Cuții de Apel Chișinău. Anterior, a fost verificată și Judecătoria Drochia.

Verificarea activității organizatorice a instanțelor judecătoreşti în procesul înfăptuirii justiției, se realizează de Inspecția Judiciară prin verificarea repartizării aleatorii a dosarelor, stabilirii termenelor, pronunțării, redactării şi comunicării hotărârilor, înaintării dosarelor la instanțele competente, punerii în executare a hotărârilor penale, eliberării titlurilor executorii.

Judecătoria Ungheni este una dintre cele mai moderne instanțe din țară, fiind numită și „Palatul Justiției” din Ungheni. Sediul instanței este primul construit în contextul optimizării hărții judecătorești a Republicii Moldova.