Foto // Efectele Codului GALBEN de instabilitate atmosferică asupra sudului țării

Ploile puternice din această după amiază au afectat mai multe raioane din sudul Basarabiei. Aversele de ploaie și vântul puternic au distrus culturile agricole și au rupt mai mulți arbori în raioanele Taraclia și Vulcănești din Republica Moldova și Ismail din regiunea Odesa, Ucraina.Amintim că pentru această după-amiază, începând cu orele 18:00 și până la 00:00 al zilei de mâine, Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Republicii Moldova a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru raioanele din regiunea de centru și sud a țării, inclusiv raioanele de est.

„În intervalul orelor 15.10-23.00, predominant în jumătatea de sud se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 l/m2) și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s”.

Din imaginile remise la redacția News.Ungheni.org ([email protected]) de către un Unghenean, aflat în această perioadă în orașul Taraclia și de către câțiva internauți din acelaș raion, putem observa mai mulți arbori au fost rupți și doborâți pe traseul ce face legătură dintre drumul M3 și centrul raional.

Galerie Foto (orașul Taraclia și câmpurile din imediata apropiere)

autor foto și video: Mihail R

Galerie Foto (orașul Ismail, regiunea Odesa)

sursa: Типичный Измаил / Facebook