În PTF Sculeni şi Otaci vor fi amenajate laboratoare performante de inspecţie a produselor agroalimentare

În Punctele de frontieră Sculeni şi Otaci vor fi amenajate laboratoare performante de inspecţie a produselor agroalimentare, care sunt importate în ţară. Proiectul urmează să fie implementat în următorii 2 ani.Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Băncii Mondiale, care au alocat bani în acest scop şi care au organizat un tur de presă în laboratorul din Leuşeni, transmite Canal 3

Laboratorul de la vama Leuşeni corespunde celor mai înalte standarde de performanţă. Unitatea dispune şi de frigidere moderne pentru păstrarea analizelor, dar şi spaţii special amenajate pentru animale suspectate că ar avea vreo boală.

Pentru construcţia laboratorului s-a cheltuit un milion de dolari, bani oferiţi de către Banca Mondială. Timp de doi ani, de când acesta funcţionează, inspectorii ANSA au făcut faţă mai multor situaţii de risc. Cel mai recent caz a fost depistarea unui mare lot de cartofi, infectaţi cu putregaiul inelar.

Laboratoarele noi care urmează a fi construite la Sculeni şi Otaci, vor fi la fel de moderne ca şi cel de la Leuşeni.

Anterior, din banii oferiţi de Banca Mondială, au fost modernizate laboratoarele de inspecţie de la punctele vamale Tudora, Criva şi Giurgiuleşti.

One thought on “În PTF Sculeni şi Otaci vor fi amenajate laboratoare performante de inspecţie a produselor agroalimentare

%d blogeri au apreciat: