La Călărași a avut loc Forum raional „Viziunea mea pentru școala noastră”

Pedagogii raionului Călărași au participat la un Forum raional cu genericul „Viziunea mea pentru școala noastră”. Startul pregătirii de forum a fost lansat în ianuarie curent, informează Direcția Învățământ, Tineret și Sport, CălărașiÎntre timp, 55 de pedagogi au scris și prezentat pentru discuție în actualul forum viziunea pentru școala călărășeană. Șeful DÎTS, Gonța Elena, a prezentat viziunea de conturare a dezvoltării educației în raion, punctând asupra:

  • activității continue a celor 57 instituții de educație a raionului care aplică sârguincios politica educațională a statului;
  • îmbunătățirii competențelor didactice și manageriale prin perfecționare continuă;
  • implementării Planurilor Cadru, model personalizat care pune în valoare atuurile școlii și corpului de elevi și profesori.

La forum a fost lansat Imnul Pedagogului din raion Călărași, compus de Raisa Gavriliță, profesoară de limba și literatura română, L. T. ”M. Sadoveanu” și Ghergheligiu Svetlana, profesoară de muzică în L. T. ”V. Alecsandri”.

La finalul evenimentului a fost aprobată rezoluția Forumului Educațional, care a fost inspirată din activitatea productivă a celor 200 de participanți.

Forumul s-a desfășurat în L. T. „M. Eminescu” din comuna Sipoteni, instituție care a beneficiat de renovare completă a infrastructurii de dotare modernă, în cadrul Proiectului de Reformă a Învățământului din Moldova, implementat de Ministerul Educației Culturii și Cercetării.