Parcul Central din municipiul Ungheni a devenit mai atractiv pentru locuitori

În fiecare seară, dar mai ales în zilele însorite de weekend, Parcul Central din Ungheni este tot mai aglomerat fiind considerat de ungheneni unul dintre cele mai frumoase locuri de odihnă și agrement pentru întreaga familie. Urmare lucrărilor de reconstrucție din ultimii doi ani, acest spațiu a devenit de nerecunoscut, informează printr-un comunicat Primăria Municipiului Ungheni.Prin implementarea celor două etape a proiectului de „Reabilitare a Parcului Central din Ungheni” au fost renovate mai multe alei și creat un Orășel al Copiilor. Lucrările de reabilitare a Parcului Central însă nu s-au oprit aici.

Pe ultima sută de metri este implementarea celei de-a treia etape de renovare a parcului. În acest sens, un suport financiar în valoare de 100 000 mii euro a venit din partea municipiului Cluj – Napoca, înfrățit cu municipiul Ungheni.

Ne bucură faptul că, într-un timp relativ scurt am reușit să identificăm surse financiare interne și externe pentru modernizarea parcului. Îmi exprim recunoștința și gratitudinea partenerilor din municipiul Cluj-Napoca, domnului primar Emil Boc și Consiliului Municipal Cluj-Napoca pentru suportul oferit. 

Parcul Central din Ungheni are o suprafață destul de mare, de circa 12 ha. Vom continua să depunem eforturi pentru valorificarea acestui spațiu, așa încât parcul să devină nu doar o zonă de odihnă și agrement, dar și o destinație turistică atractivă” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Astfel, în preajma sezonului cald, unghenenii vor fi plăcut surprinși cu noi renovări în Parcul Central. În locul scenei vechi a fost creat un teatru de vară, locul perfect pentru manifestații cultural – artistice. Pentru spectatori au fost construite scaune de tip amfiteatru cu o capacitate de peste 100 de locuri. Un nou aspect are acum și intrarea principală în parc. Au fost reconstruite aleile, au fost instalate felinare, bănci și urne de gunoi.

sursa: ungheni.md

La moment, sculptorul unghenean Grigore Sultan lucrează la renovarea sculpturii „Cucuteni” amplasată la intrarea în parc. Tot aici este amenajat un spațiu de parcare pentru cel puțin 20 de locuri.

În centrul parcului este instalat un havuz, care va bucura privirea vizitatorilor. Potrivit responsabilului tehnic pompele sunt conectate la sistemul de apă și în scurt timp havuzul va deveni funcțional. Băncile și urnele de gunoi instalate anterior au fost vopsite, iar mobilierul deteriorat a fost reparat.

Elementele de joacă deteriorate au fost reparate de membrii organizației JCI Ungheni, care, în luna februarie, curent a adoptat Orășelul Copiilor „Micul Cluj”.

Au fost construite și conectate la rețeaua de canalizare grupul sanitar și blocul administrativ. Potrivit primarului Alexandru Ambros, va fi numită o persoană responsabilă de ordinea și mentenanță parcului.

Vrem să asigurăm durabilitatea lucrurilor frumoase realizate aici. Parcul va avea un administrator și va fi supravegheat 24 din 24 de ore. În  parc funcționează mai multe camere de supraveghere video, fiind contractată o companie de securitate.

Prin boxele instalate pe teritoriul parcului vor fi emise mesaje de avertizare. Totodată, îndemnăm cetățenii să păstreze bunurile publice pentru a ne bucura mai mult timp de acestea a specificat Alexandru Ambros.

Referindu-se la alte etape de modernizare a parcului, Alexandru Ambros a menționat că, eforturile vor fi orientate spre amenajarea spațiilor verzi: defrișare arbori uscați, plantare arbori și arbuști decorativi, amenajarea clumbelor cu flori.

Potrivit idilului se preconizează crearea unei zone de camping pe teritoriul parcului dinspre strada Alexandru cel Bun.


sursa: ungheni.md
%d blogeri au apreciat: