Ploile de ieri, au cauzat prejudicii masive în satele Unțești și Rădenii Vechi din Ungheni

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma precipitațiilor abundente înregistrate pe teritoriul țării pe data de 24 mai 2019 au fost afectate mai multe localități.Din cauza ploii cu intensificări de vânt în localitatea Unțești din raionul Ungheni au fost smulse circa 100 foi de ardezii de pe acoperișul a trei case de locuit, iar în satul Rădenii Vechi precipitațiile au distrus circa 0,3 km de drum local.

Totodată, în raionul Cahul ploaia a compromis suprafețe de culturi agricole în localitățile Giurgiulești și Câșlița Prut, iar în Slobozia Mare au fost inundate porțiuni de drum local. Precipitații abundente au fost înregistrate și în localități din raioanele Leova, Rezina, Orhei, Strășeni și UTA Găgăuzia.

În localitățile Cotovscoie, Etulia și Cișmichioi din Găgăuzia precipitațiile au deteriorat porțiuni de drum local și  au afectate culturi agricole. În satul Cișmichioi, conform informației parvenite au fost afectate circa 24 ha vii și 23 ha livezi de cireș și prun.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale lucrează pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.