Sinteza INP pentru 48 ore: Persoane decedate și traumatizați, șoferi beți la volan și viteză excesivă

Șoferii continuă sa urce la volan în stare de ebrietate și să conducă cu viteză excesivă

Implicarea celor peste 500 de inspectori de patrulare nu i-a împiedicat pe șoferi să apese pe accelerator sau să urce la volanul mașinii după ce au consumat băuturi alcoolice, crezând că ei nu vor fi depistați și și-au încercat norocul, astfel punându-și viața lor și a celorlalți în pericol, informează Inspectoratul Național de PatrulareÎn consecință, pe parcursul a 48 ore pe traseele din țară:

  • 13 accidente rutiere;
  • 17 persoane traumatizate;
  • 2 peroane au decedat. 

Totodată, pentru a preveni producerea unor incidente, INP a înlăturat de la volanul masinii:

  • peste 20 de șoferi în stare de ebrietate;
  • circa 300 au fost documentați pentru nerespectarea limitei de viteză;
  • 9 conduceau fără permis.

INP atenționează că pe parcursul zilei de astăzi mulți cetățeni se reîntorc din localitățile rurale, din această cauză e posibil ca pe trasee să fie un flux mare de autovehicule, în deosebi la intrările în oraș sau la punctele vamale se pot crea ambuteiaje.

În acest sens, sunt îndemnați participanții la trafic să fie prudenți, răbdători și să respecte RCR pentru a ajunge la destinație fara incidente neplăcute.

Inspectorii INP în continuare vor fi traseele din întreaga țară pentru a supraveghea buna circulaţiei. În cazul în care sunteți într-un impas nu ezitați să cereți ajutorul.La moment în unele zone ale țării cad precipitații sub formă de ploaie, ceia ce este un risc mai sporit întrafic de accidente. Astfel, nu uitați de limita de viteză, indicatoare rutiere și atenția la volan.