„Ziua ușilor deschise” la Casa olarului Zaharia Triboi din satul Ciorești

Casa olarului Zaharia Triboi ar putea deveni o atracţie turistică în satul Cioreşti, raionul Nisporeni. Anunţul a fost făcut de meșterul popular, care a organizat ziua ușilor deschise în gospodăria sa. Oaspeţii au admirat lucrările confecţionate de Zaharia Triboi şi au putut chiar să confecţioneze fluierașe, comunică Canal 3Zaharia Triboi are 60 de ani şi a învăţat să îmblânzească lutul de la părinţi, iar secretul l-a transmis şi copiilor săi.

Am vase diferite şi aşa pentru decor, şi suvenire tradiţionale, vase de gătit, şi pentru vin. Înainte copilăria o petrecem nu cu jucării de plastic, dar aveam nişte ţuruieci de lut“, a menționat olarul, Zaharia Triboi.

Olarul a decis să organizeze ziua uşilor deschise, pentru le reaminti oamenilor tradiţiile strămoşeşti.

Zaharia Triboi este singurul olar din Moldova, care pune la dispoziția oamenilor vase din ceramică neagră.

Este o măiestrie, fiecare moldovean, fiecare gospodar are un talent în ceva, aici la Zaharia am văzut talentul adevărat a unui gospodar, a unui om dedicat meseriei“.

Avem un scop comun, atât ca să-l promovăm pe domnul Zaharia Triboi în continuare, fiindcă prin intermediul acestui meşter popular, ne promovăm şi noi localitatea proprie. Casa acestui olar, a olarului Zaharia Triboi va fi unul din obiectivele turistice“, a comunicat pentru Canal 3, primarul satului Cioreşti, Valeriu Guţu.

Lucrările confecţionate de Zaharia Triboi costă între 25 lei și pot ajunge până la 1.500 de lei.

sursa: Canal 3

One thought on “„Ziua ușilor deschise” la Casa olarului Zaharia Triboi din satul Ciorești

%d blogeri au apreciat: