Elevii Unghenenii finaliști și la concursului Republican ,,Mediul local și dezvoltarea durabilă”

La data de 2 mai curent, s-a desfășurat etapa finală a concursului Republican ,„Mediul local și dezvoltarea durabilă”. Concursul național, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu Universitatea de Stat din Tiraspol (refugiată la Chișinău în 1992), s-a desfășurat la nivel republican cât și raional.Concurenții au avut posibilitatea să concureze la trei sectiuni:

  • Film;
  • Prezentare (în Power Point sau ori care alt format);
  • Poster.

În toate secțiunile, elevii au reflectat o problema locala de mediu și cum s-ar implica comunitatea locală în soluționarea ei.

Învingători la etapa raionala au fost desemnate echipele Liceului Teoretic ,,Vasile Alecsandri” – secțiunea film și echipa Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” – secțiunile prezentare și poster.

În cadrul etapei Republicane, echipa Liceului Teoretic ,,Vasile Alecsandri”, compusă din elevii Boiciuc Alexandru, Cărbune Irina, Popa Marcu (clasa a XII-a) și Voicu Natali, Săculțanu Alexandrina (clasa a X-a), s-au plasat pe locul II dintr-un număr total de 17 echipe, obținând un premiu de 800 MDL. Coordonator – Ana NUCĂ, directoare a instituției de învățământ și profesoare de geografie.

În acealaș context, eleva Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” – Rusu Andreea (clasa XII-a), sa plasat pe locul III la secțiunea poster. Coordonator al echipei – Olesea LUPU, profesare de geografie.Galerie Foto: