De ce nu a intrat segmentul Ungheni – Iaşi din autostrada A8 / Unirii în nicio procedură

În cursul zilei de ieri, deputatul Petru Movilă, originar din Iași, a avut o serie de discuţii cu mai mulți oficiali din executiv, inclusiv cu ministrul Transporturilor de la București, Răzvan Cuc, pe subiectul Autostrăzii Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş, comuncă Ziarul de IașiÎn urma discuțiilor, cei doi oficiali români au ajuns la următoarele concluzii

– Până în 10 mai se va anunţa câştigătorul selecţiei de oferte pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Mureş – Tg. Neamţ

– În aproximativ 10 zile se vor demara pe SEAP procedurile pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Iaşi – Tg. Neamţ, prin parteneriat public – privat. Momentan se lucrează la caietul de sarcini.

– Secţiunea Ungheni (Republica Moldova) –  Iaşi (România) nu a intrat în nicio procedură pentru că nu se cunoaşte încă locul unde va fi construit podul pest Prut dintre România şi Republica Moldova.

Când se va stabili exact locaţia obiectivului de investiţii, Ministerul Transporturilor de la București va scoate la licitaţie studiul de fezabilitate.

sursa: Ziarul de Iași

Un comentariu la „De ce nu a intrat segmentul Ungheni – Iaşi din autostrada A8 / Unirii în nicio procedură