Ungheneanul Vali Boghean a lansat un videoclip-manifest: „Zboară Șoimul”

Îndrăgitul interpret Unghenean, supranumit și Vocea masculină a anului 2018, Vali Boghean, și-a bucurat fanii cu o nouă producție: piesa și videoclip-manifest: „Zboară Șoimul”. Piesa vine cu un mesaj profund – să ne iubim libertatea aşa cum iubesc şoimii zborul.Atât piesa cât și videoclipul îl reprezintă pe artist în totalitate, o abordare atipică a ceea ce trăim și simțim. Făcând o paralelă între istoria pe care o scrie țara noastră azi și istoria modernă, Vali Boghean a scris următoarele:

„În istoria noastră modernă am avut 3 tipuri de haiduci. Primii furau pentru a se hrăni pe ei; următorii furau pentru a-i hrăni pe alții și al treilea grup luau de la boierii hoți și-i ajutau pe nevoiași. Cu timpul a rămas doar primul tip de haiduci, celelalte două fiind uitate. 

Au trecut 10 ani din acel aprilie 2009 și ne-am dus de la a doua categorie la prima, fără s-o mai pomenim pe a treia. Boierii s-au adaptat luându-și straie de haiduci și prădându-i pe nevoiași în codrii urbani. „Zboară Șoimul” nu e doar o piesă, e un strigăt”, comunică Agora.md

Videoclipul este realizat de echipa CIOfilm și a fost filmat în toamna anului trecut, pe ținuturile raionului Ialoveni. Ținuta interpretului este creația artistică a designerului Piotr Alii. 

Regizorii clipului, poeta Ioana ISAC, și Ea ungheneană și poetul Ronin TERENTE spun că ideea realizării acestui videoclip s-a ivit din dorința comună de a îndemna societatea noastră la „deșteptare”. Tot ei sunt cei care au semnat și versurile melodiei, mesajul înglobând următoarea idee: „să ne iubim libertatea, așa cum își iubesc șoimii zborul”.