GAL „Subregiunea Cula” din Ungheni va beneficia de granturi din partea Estoniei

Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Subregiunea Cula” din raionul Ungheni a lansat primul în 2019 apel de mini-granturi. Cererile pot fi depuse până la data de 10 mai. Programul are un buget de 390 de mii de lei şi este susţinut de Guvernul Estoniei şi organizaţii neguvernamentale din R. Moldova şi Estonia, comunică MOLDPRESS


Programul de mini-granturi  în cadrul GAL Subregiunea „Cula” are scopul să contribuie la valorificarea și promovarea potențialului socio-economic al zonei, cu participarea largă a membrilor săi”, se indică într-un comunicat al grupului.

Programul va încuraja proiecte ce țin de dezvoltarea destinaţiilor turistice locale, susţinerea şi dezvoltarea antreprenorialului în baza resurselor locale, produse autentice, precum și dezvoltarea reţelelor de promovare a brandurilor locale.

Programul de mini-granturi 2019 în cadrul GAL „Subregiunea Cula” este susținut  financiar de reprezentanții GAL „Pärnu Bay Partnership (PLPK)”, GAL „Tartu Rural Development Association (TAS) – Estonia, și IDIS Viitorul în cadrul unui proiect finanțat din fondurile pentru Cooperare în Dezvoltare și Ajutoare Umanitare din cadrul Ministerului de Externe al Estoniei.

De granturi pot beneficia agenţi economici din subregiune, administraţii publice locale de gradul I, organizaţii ale sectorului asociativ etc.

GAL „Subregiunea Cula” este primul grup de acţiune locală din raionul Ungheni, a fost înregistrat în anul 2018 şi include 18 localităţi din zonă, printre care or. Corneşti, Condrătești, Cornova, Măgurele, Năpădeni, Bogheni, Sinești, Hârcești, Teşcureni, etc.

Valea Culei (râul Cula) este un loc pitoresc din regiune și dispune de un potențial excelent de producere și comercializare a produselor agroalimentare ecologice și organice tradiționale, fiind amplasat în apropierea unor piețe de proximitate, magistrale rutiere și de cale ferată centrale esențiale pentru economia națională.