Chinezii vor să construiască două autostrăzi de 400 mln dollari în Moldova

Două companii din Republica Populară Chineză au intenția să construiască în R. Moldova, două autostrăzi: centura municipiului Chișinău și una în nordul țării.Potrivit sursei, publicația citează compania South China Morning Post care face referire la secretarul de stat al Economiei și Infrastructurii Vitalie Iurcu.

Publicația mai informează că autoritățile moldovene negociază cu China Hyway Group și China Railway Group Limited, iar decizia urmează să fie anunțată în curând.

Proiectele vor îmbunătăți în mod semnificativ traficul și vor contribui la creșterea economică. Negocierile privind finanțarea vor fi încheiate în acest an, iar construcția urmează să fie finalizată în trei ani„, a declarat Secretarul de Stat Iurcu într-un interviu acordat South China Morning Post în Hong Kong.

Acordul prevede construcția a 300 de km de drumuri: o autostradă de centură a Capitalei și alta – care ar uni raioanele de nord ale Republicii Moldova cu Ucraina.

Aceeași sursă relevă că lucrările ar urma să coste 400 de milioane de dolari, dintre care Moldova va achita 15%, iar celelalte 85% – China.