Un minor beat la volan, a tamponat o bătrână în satul Milești, raionul Nisporeni

O femeie în vârstă de 81 de ani din satul Milești a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost tamponată de către un automobil. Accidentul a avut loc ieri, 24 martie, în jurul orei 21:00. La volanul vehiculului se afla un minor de 16 ani, care pe lângă faptul că nu are dreptul să conducă mașina, era și în stare de ebrietate, informează Canal 2 Nisporeni.Potrivit Inspectoratului de poliție Nisporeni, minorul s-a urcat la volanul automobilului, care aparținea unui prieten. Acesta a dorit să parcheze vehiculul în alt loc, însă, cel mai probabil, în timpul manevrei nu a observat bătrâna și respectiv a lovit-o. Veniți la fața locului, polițiștii au constatat că concentrația de alcool în aerul expirat de către minor depășea norma admisibilă de aproape trei ori.

„În fața sediului primăriei Milești, a fost tamponată o doamnă în vârstă de 81 de ani, locuitoare a aceluiași sat. Deplasându-se la fața locului, membrii grupei operative au stabilit ca doamna a fost preluată de serviciul de urgență.

Pietonul a fost tamponat de un automobil de model Skoda Felicia, condus de un minor de 16 ani, care fiind supus testului alcooscopic cu aparatul drager s-a constatat o concentrație de alcool de 0,41 ml,” a comunicat pentru Canal 2 Nisporeni, ofițerul principal a IP Nisporeni, Olesea Țurcanu.

Acum, adolescentul riscă o amendă de 67 de mii de lei, 240 de ore în folosul comunității sau patru ani de pușcărie.
sursa: Canal 2 Nisporeni.