Andreea Bujor, unica ungheneancă pe podium conform Rezultatelor Olimpiadei Republicane la Chimie din 2019, ediția a 56-a

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a desfășurat, în perioada14 – 17 martie 2019, în incinta Universității de Stat din Moldova, Olimpiada Republicană la Chimie, ediția a 56-a. La concurs au participat 139 de elevi din clasele a IX-a – XII-a din toate raioanele și municipiile din țară.În baza deciziei Consiliului Olimpic Republican la Chimie, au fost acordate diplome și premii bănești pentru 36 de elevi. Premianții Olimpiadei Republicane la Chimie sunt din instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Basarabeasca, Bălţi, Cantemir, Chişinău, Hînceşti, Orhei, Sîngerei, Tiraspol, Ungheni.

Printre elevii care au urcat pe podium, este și Andrea Bujor, Instituția Publică Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din mun. Ungheni. Tânăra Ungheneancă, elev al clasei a X-a, a obțiun titlul „Mențiune”, acumulând 75.0 pct. Premiul I  – 89.0 pct.

La fel ca și în cazul Olimpiadei Republicane la limba și literatura română (alolingvi) 2019, în lista premianților nu se regăsește nici un elev din raioanele Călărași și Nisporeni.

Rezultatele Olimpiadei Republicane la Chimie din 2019, ediția a 56-a by News Ungheni on ScribdUn comentariu la „Andreea Bujor, unica ungheneancă pe podium conform Rezultatelor Olimpiadei Republicane la Chimie din 2019, ediția a 56-a