Dan Lupu, tânărul unghenean ce a obținut mențiune în cadrul Olimpiadei Republicane la Matematică din 2019

Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a desfășurat, în perioada01 – 04 martie 2019, în incinta Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din mun. Chișinău, cea de-a LXIII-a ediție a Olimpiadei Republicane la Matematică. La concurs au participat 180 de elevi din clasele a VII-a – XII-a din toate raioanele și municipiile din țară, informează bodrug.euÎn baza deciziei Consiliului Olimpic Republican la Matematică, au fost acordate diplome și premii bănești pentru 57 de elevi. Premianții Olimpiadei Republicane la Matematică sunt din instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Bălți, Chișinău, Criuleni, Drochia, Ialoveni, Orhei, Soroca, Telenești, Tiraspol, Ungheni.

Deținătorii diplomelor de gradul I, II și III la Olimpiada Republicană la Matematică, ediția din anul curent, vor participa la probele de baraj pentru determinarea lotului olimpic național pentru participarea la Olimpiada Balcanică de Matematică și Olimpiada Internațională de Matematică.

Printre elevii care au urcat pe podium, este și Lupu Dan, Instituția Publică Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Ungheni. Tânărul Unghenean, elev al clasei a XII-a, a obțiun titlul „Mențiune”, acumulând 22 pct.

Olimpiada Republicană La Matematică by Marin Mihai Bodrug on Scribd%d blogeri au apreciat: