Un Fiat Ducato furat în Italia a fost depistat în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră Români din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră şi reţinut, pentru continuarea cercetărilor, un autovehicul marca Fiat Ducato, care  figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia, informează Polița de Frontieră RomânăÎn data de 05 martie a.c., în jurul orei 07.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, cetățeanul român I.I., în vârstă de 37 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, conducând un autovehicul marca Fiat Ducato, înmatriculat în Italia.

Colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport fapt pentru care au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autovehiculul figurează ca fiind declarat furat din Italia din data de 23 februarie a.c.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că în data de 23 ianuarie 2019 a închiriat microbuzul de la un cetăţean italian, pentru o perioadă de opt zile, iar a doua zi a plecat din Italia spre R.Moldova, pentru a rezolva nişte probleme personale. Bărbatul a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că microbuzul pe care l-a condus este declarat furat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar autovehiculul, în valoare de aproximativ 35.250 RON (143 449,88 MDL), a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.