(doc) Studenții Ungheneni, beneficiari ai „Bursa de merit 2018”

Centrul de Informații Universitare a anunțat finaliștii celei de-a XXIII-a ediții a programului „Burse de Merit 2018”. În acest an, studenții de la USM au obținut cele mai multe burse (12), fiind urmați de tinerii de la UTM cu 11 burse și ASEM cu 10, informează portalul de știri pentru tineri Diez.md
Sursa transmite că cei mai buni studenți și masteranzi din țară au câștigat 50 de burse în valoare de 12000 de lei fiecare. În cadrul acestei ediții a concursului și-au depus dosarele 221 studenți de la 18 instituții de învățământ superior din Repulica Moldova.

Atât în urma evaluării dosarelor, cât și a prestației candidaților la o probă scrisă, 35 de studenți de la 9 instituții, ciclul licență, și 15 studenți de la 7 instituții, ciclul masterat, au devenit finaliștii programului „Burse de Merit” din acest an.

În lista beneficiarilor „Bursei de merit 2018”, au acces și X studenți originari din regiunea Ungheni, și anume:

  • Olga Arhiri, studentă a Universității Tehnice din Moldova, absolventă a Liceului Teoretic „Alexandru Pușkin” din municipiul Ungheni;
  • Cristina Beleniuc, studentă a Universității Tehnice din Moldova, Ungheni;
  • Istrati Natalia, studentă a Universității de Stat „Aleco Russo” din Bălți, Ungheni;
  • Dumitru Stati, masterand la Universitatea de Stat din Moldova, absolvent al gimnaziului „Pavel Buruiană” din Condrătești, raionul Ungheni.

Programul “Burse de Merit” a fost lansat în anul 1996 la inițiativa Fundației Soros-Moldova pentru a încuraja performanțele academice, științifice și extracurriculare ale studenților din țară. Din anul 2003 programul „Burse de Merit” este preluat și organizat de către Centrul de Informații Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova. BC „Moldova Agroindbank” aderă la program începând cu anul 2001, iar din anul 2004 și „Voxtel” SA, acum Orange Moldova, devine partenerul programului.

Vedeți mai jos lista tuturor celor 50 de câștigători:

Lista finaliștilor ce vor b… by on Scribd%d blogeri au apreciat: