Medici din Ungheni au beneficiat de un schimb de experiență la Cernăuți

În decursul a două zile la Cernăuți, în cadrul Spitalul orășenesc de urgențe, s-a desfășat trainigul-seminar cu participarea medicilor din orașul Ungheni, Republica Moldova, transmite Departamentului de Sănătate al Administrației de Stat a Regiunii Cernăuți, Ucraina (Bucovina).


„Învățământul și schimbul de experiență este una dintre obiectivele proiectului la care partcipă instituția noastră medicală și spitalul raional din Ungheni”, a menționat locțiitorul medicului-șef al Spitalului din Cernăuți, Olexandr Pleguța.

Potrivit medicului-șef, personalul spitalului cernăuțean și colegii din Ungheni au asistat la lecții despre situațiile de urgență în chirurgie, neurologie etc.

În cea de-a 2 zi, au continuat lecțiile privind cardiologia de urgență, reanimarea cardio-pulmonară și a fost prezentată modalitatea transportării pacienților cu atac cerebral.

Am fost încântați de primirea din Cernăuți. Avem ce prelua în deosebi experiența transportării pacienților cu atac cerebral. Este o tradiție bună de a învăța din experiența altora pentru a nu greși singuri”, a specificat locțiitorul medicului-șef al spitalului raional Ungheni, Ghenadie Șirbu.

În curând. medicii cernăuțeni vor avea ocazia de a vizita municipiul Ungheni pentru a prelua experiența medicilor moldoveni.

Grație secțiunii de emergency pentru cercetare avem 24 de ore, pentru a decide dacă e nevoie de internare în spital sau nu. În caz de stabilizare a stării pacientului, el este trecut la tratare în ambulatoriu” – a mai adăugat locțiitorul medicului-șef al spitalului raional Ungheni, Ghenadii Șirbu.Galerie Foto:

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »


  • %d blogeri au apreciat: