Primăria Ungheni anunță extinderea iluminatul stradal în municipiu

Primăria municipiului Ungheni anunță lucrările de extindere și modernizare a sistemului de iluminare stradal.

În conformitate cu comunicatul autorității, pe parcursul acestei săptămâni, repsonsabilii Sectorului de Amenajare al Primăriei municipiului Ungheni, au restabilit iluminatul public și au instalat 27 corpuri de iluminat pe străzile Dănuțeni și Nuferilor din cartierul Dănuțeni.Potrivit autorităților, lucrările de extindere a iluminatului vor continua pe străzile Tighina și Unghiului din cartierul Ungheni – Vale. Corpurile de iluminat vor fi schimbate și pe străzile Romană și I. Creangă.

Paralel, se execută lucrări de iluminare a străzilor Oranjeriei, Alexandru cel Bun și Mihai Viteazu. Pe toată lungimea acestor străzi au fost instalate lămpi de tip LED, eficiente energetic.

Sursa mai precizează că utilizarea acestor tipuri de becuri permit economisirea până la 50%  din electricitate în comparație cu becurile obișnuite. Becurile de tip LED au o durată de viață de 5 ani și oferă o calitate mai bună a luminii stradale. În scurt timp, lămpile vechi vor fi înlocuite cu LED – uri și pe străzile Oleg Ungureanu, Zamfir Arbore, Cozmescu și pe o porțiune a străzii Unghiului.

Potrivit lui Alexandru Ambros, primar al municipiului, urmează să fie iluminate cu corpuri LED mai multe străzi din cartierul Dănuțeni, cum ar fi: Petru Cazacu, Anton Crihan, Tamara Ciobanu, Doina Aldea-Teodorovici, Doncev, Trandafirilor.

Totodată, edilul a mai comunicat că anterior, lucrări de extindere a iluminatului au fost desfășurate în cartierul Ungheni Deal, pe străzile Grigore Adam,  M. Sadoveanu și T. Arghezi.Lungimea totală a străzilor acoperite cu iluminat public stradal în municipiul Ungheni este de 105 km, sistemul de iluminat al orașului fiind format din aproximativ 2500 corpuri de iluminat montați pe piloni.

One thought on “Primăria Ungheni anunță extinderea iluminatul stradal în municipiu