Poză de epocă // Copii din Cornova, 1931, Basarabia

Recent, ungheneanul Igor Munteanu, ex-Ambasador al Republicii Moldova în SUA și ex-director executiv al IDIS Viitorul, a încărcat pe contul de facebook o poză de epocă în care este imortalizată copilăria pe Valea Culei, mai exact – Cornova, Basarabia, anul 1931, se comunică pe bodrug.euDin descrierea pozei de către Igor Munteanu:

„1931. Cornova, România, Basarabia. O preasugestivă fotogafie a unui grup de copii din satul Cornova, locul ales de Dimitrie Gusti și echipa sa pentru cercetarea de teren monografică, Anton Golopenția, Henri Stahl, Mircea Vulcănescu, nume grele în sociologia românească.

Copiii din fotografia lui Iosif Berman, un faimos fotoreporter de la București, au rămas în istorie ca una din cele mai sugestive și mai frumoase mărturii a experimentului sociologic de la Cornova.”

sursa: Igor Munteanu / Facebook

sursa: Blogul lui Marin BODRUG / bodrug.eu

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: