Cantina socială din Bălăurești. Istoria unei inițiative umane ce asigură zilnic bătrânii cu prânzuri calde

De mai bine de patru ani, vârstnicii din satul Bălăurești au parte de luni până vineri de prânzuri calde. Asta după ce un consătean de al lor a decis cu forțele proprii să deschidă o cantină socială, transmite Canal 2 NisporeniSursa mai transmite că de mâncarea delicioasă se bucură 23 de bătrâni, dintre care la 15 persoane, bucatele sunt livrate chiar la ei acasă de către asistenții sociali. Mărinimia lui Leon Buza i-a molipsit și pe alți săteni, care periodic donează alimentele necesare.

Știind care este situația în sat, câți oameni sunt nevoiași și au nevoie de ajutor, am hotărât să facem o Asociație Obștească care ar pregăti mâncare, odată în zi, în afară de sâmbătă și duminică, pentru 25 de persoane.

Situația este foarte grea la o anumită categorie de oameni din sat. Nouă ne vine foarte greu să menținem această cantină deoarece nu primim bani din buget pentru că nu prevede legislația și datorită donațiilor care ne dau oamenii din sat și datorită contribuției familiare menținem această cantină,” a menționat pentru Canal 2 Nisporeni, fondatorul cantinei, Leon Buza.

Chiar dacă nu primesc nici un leu pentru prepararea mâncării, bucătăresele afirmă că de fiecare dată gătesc din tot sufletul.

Cantina a fost fondată la data de 1 noiembrie 2014.
Sursa: Canal 2 Nisporeni

One thought on “Cantina socială din Bălăurești. Istoria unei inițiative umane ce asigură zilnic bătrânii cu prânzuri calde