Acte românești false „în valoare” de 270 euro descoperite în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit ascunse, asupra unui cetăţean al Republicii Moldova o carte de identitate şi un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor române care erau false, comunică Poliția de Frontieră RomânăLa 31 ianuarie curent, în jurul orei 03:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, s-a prezentat pentru a intra în România, călătorind ca pasager într-un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în România, cetățeanul din R. Moldova S. M., în vârstă de 41 de ani.

La controlul de frontieră au fost descoperite asupra bărbatului o carte de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, S. M. a declarat că a procurat documentele plătind suma de 270 de euro cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Italiei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
2 comentarii la „Acte românești false „în valoare” de 270 euro descoperite în PTF Sculeni