IP Nisporeni a verificat armele vânătorilor din satele Milești, Zberoaia și Bălăurești

După ce două persoane din țară au fost împușcate mortal la vănătoare, oamenii legii din Nisporeni au informat vănătorii despre modul de folosire a armelor, dar și condițiile de păstrare a acestora. Acțiunile menite să prevină tragediile au avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, în satele Milești, Zberoaia și Bălăurești, comunică Canal 2 NisporeniStartul campaniei a fost dat în luna iunie a anului trecut, iar până acum oamenii legii nu au depistat nicio persoană din raionul Nisporeni, care folosește ilegal arma. În total, 1375 de persoane au permis de port-armă.

Pe teritoriul raionului Nisporeni au fost defășurate 42 de întruniri, în fiecare localitate câte 1-2 întruniri cu locatarii,  care au fost informați privitor la predarea benevolă a armei, consecințele și atragerea la răspundere a persoanelor, care nu au predat benevol arma” a comunicat pentru Canal 2 Nisporeni, ofițerul superior al SSA a IP Nisporeni, Ion Bouroș.

La începutul lunii ianuarie, un bărbat din satul Bălțata, raionul Criuleni a murit, după ce a fost împușcat din imprudență la vânătoare de nepotul său. Iar la sfârșitul anului trecut, un bărbat din raionul Căușeni a fost ucis de un alt vânător, care l-a confundat cu un animal sălbatic.
sursa: Canal 2 Nisporeni

%d blogeri au apreciat: