Autoturism furat în Danemarca, descoperit în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră Români din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră şi reţinut, pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca Mazda 6, căutat de autoritățile daneze, informează Poliția de Frontieră a RomânieiLa 18 ianuarie curent, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni / Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul român T.V., în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism marca Mazda 6.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au constatat că pentru autoturismul în cauză, autoritățile din Danemarca au introdus o alertă, acesta fiind semnalat ca fiind furat. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a condus autoturismul în baza unui contract de comodat şi nu ştia că mijlocul de transport este căutat de autoritățile daneze.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 13 400 RON (55 360,76 MDL), a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.