În raionul Nisporeni a fost înregistrat primul caz de meningită din 2019

Noul an a adus primul caz de meningită din raionul Nisporeni. Un băiat, de apoape doi ani, din satul Isăicani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a contractat boala. Medicii afirmă că pacientul se simte acum mai bine, iar viața lui este în afara oricărui pericol, transmite Canal 2 NisporeniMama băiatului povestește că acesta avea febră, iar pe piele i-au apărut erupții. Inițial, femeia a crezut că feciorul ei are o simplă răceală. Așa că, a solicitat ajutorul medicilor de pe ambulanță, abia a doua zi, atunci când starea copilului său s-a agravat.

Pe data de 10 ianuarie, pe la orele 4 seara, el s-a sculat cu temperatură, palid. Ne-am gândit că e o simplă răceală și apoi toată noaptea a vomitat, iar vineri, pe data de 11 am chemat ambulanța și am ajuns la destinație și mi s-a spus că are meningită. Ne-am gândit că e o infecție, că i-a apărut erupții pe piele, agaleș, dormea mai mult, nu mânca,” a povestit pentru Canal 2 Nisporeni, mama pacientului, Daniela Ciobanu.

Medicii afirmă că micuțul era în stare gravă, atunci când a fost transportat cu ambulanța la spital.

În stare gravă, reacționa slab la stimuli, cu febra 38, tuse, erupția de acum era prezentă cu o zi înainte, dar mama s-a adresat tardiv. În orice caz a fost o formă mai ușoară nu atât de fulminantă, cum sunt alte forme fulminante. Acolo, deseori chiar și cu tratament intensiv cazul este letal. În cazul dat copilul a avut noroc, imunitatea i-a fost mai bună,” a afirmat pentru Canal 2 Nisporeni, medicul infecționist al Spitalului Raional Nisporeni, Angela Ursu.

Medicii au prelevat analize de la toți membrii familiei bolnavului. Este vorba de alți trei copii și părinții lor. Iar rezultatele vor arată dacă aceștia au contractat sau nu infecția.sursa: Canal 2 Nisporeni

%d blogeri au apreciat: