Poliţişti de frontieră nu au permis introducerea în Republica Moldova a unui BMW radiat din circulaţia internațională

Poliţişti de frontieră Români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat, care conducea un autoturism marca BMW, radiat din circulaţie de autorităţile din Bulgaria, informează Poliția de Frontieră a RomânieiLa 3 ianuarie curent, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, C.D., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism marca BMW, pe care erau aplicate plăcuţe de înmatriculare bulgare.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, polițiștii au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că mijlocul de transport figurează ca fiind radiat din circulaţie de autorităţi din data de 27.12.2018.

Cu privire la cele constatate, C.D. a declarat că a cumpărat autoturismul, plătind suma de 2700 de euro, de la o persoană ale cărei date de identificare nu le cunoaşte. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie de autorităţi.

Poliția de Frontieră Română efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.