Caravana pompierilor și salvatorilor de la IGSU la Nisporeni

În seara de Crăciun, locuitorii or. Nisporeni au avut parte de o mare surpriză din partea pompierilor și salvatorilor de la IGSU. Caravana de Crăciun lansată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a ajuns în seara zilei de 25 decembrie 2048 în Piața Ștefan cel Mare din oraș. Sute de oameni au întâmpinat coloana impunătoare de autospeciale de intervenție, care au eclipsat prin luminițele și decorurile spectaculoase. Atât copiii, cât și adulții au rămas impresionați, transmite IGSU și Canal 2 NiporeniPrima autospecială din coloană a fost condusă chiar de Moș Crăciun. Cei mai mici au rămas impresionați. Copii s-au grăbit să urce în autospeciale pentru a face poze. Aceștia spun că salvatorii le-au dezvăluit mai multe secrete ale meseriei. Mai mult decât atât, aceștia s-au ales cu daruri.

Organizatorii caravanei de Crăciun au venit cu voie bună pentru copii, dar și cu informații necesare pentru siguranța oamenilor.

Scopul nostru, de bază este în primul și primul rând să aducem bucurie și veselie copiilor, locuitorilor. Și totodată vrem să aducem și mesajul nostru, că sărbătoarea de Crăciun trebuie să se desfășoare în bune condiții și în siguranță,” a specificat șeful adjunct al IGSU, Sergiu Golovaci.

Alături de salvatori, în Caravana de Crăciun, au pornit și câțiva voluntari, cu trei mașini de teren.

Avem o inițiativă să facem doar lucruri frumoase, lucruri binevenite și reușim,” a menționat pentru Canal 2 Nisporeni, Valeriu Oprea, membru al clubului auto Terra Valahia.

În cadrul acestei acțiuni, pompierii și salvatorii au anunțat că vor prelungi campania ”O casă protejată- o viață salvată”.

„IGSU, în colaborare cu Consiliul Raional, în colaborare cu primăria Nisporeni, în colaborare cu Terra Valahia, partenerii noștri, am venit cu careva surprize privind instalarea și asigurarea spațiilor locative cu detectoare de fum.” a menționat pentru Canal 2 Nisporeni șeful adjunct al SSE Nisporeni, Anatol Viniciuc.

Până acum, aproape patru sute de familii din raionul Nisporeni au beneficiat de detectoare de fum în cadrul campaniei „O casă protejată, o viață salvată”.Caravana de Crăciun a Salvatorilor și Pompierilor a fost lansată pe 24 decembrie în Piața Marii Adunări Naționale de unde aceasta a ajuns în mai multe raioane ale țării. Scopul acesteia este de a promova siguranța și respectarea normelor antiincendiare în perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit datelor reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, două familii din raionul Nisporeni au fost salvate de la flăcări datorită detectoarele de fum.surse IGSU și Canal 2 Nisporeni

One thought on “Caravana pompierilor și salvatorilor de la IGSU la Nisporeni