Unghiul: Strada Ștefan cel Mare – strada vulcanizărilor, benzinăriilor și spălătoriilor auto

Aș avrea să mă adresez Primăriei Ungheni, în special primarului, în numele mai multor locuitori de pe această stradă. E strigător la cer ce se întâmplă aici”.

Așa începe articolul Strada Ștefan cel Mare – strada vulcanizărilor, benzinăriilor și spălătoriilor auto, realizat de Lucia Ușurelu și publicat de către publicația periodică Unghiul.comÎn continuare, Vă prezentăm conținutul integru al articolului, fără careva ingerințe în conținut:

În unele localități s-au inaugurat busturi lui Ștefan cel Mare, care e legenda și mândria noastră națională. Dar în ce situație se află strada noastră? Bine că cei de la Guvern au dat bani și s-a aslfaltat. Pe de altă parte, aici sunt 10 (zece) vulcanizări, 3 (trei) benzinării, 2 (două) spălătorii auto. Dar în ce stare sunt trotuarele: numai gropi, nisip și pietriș ce a rămas de la reparația străzii. Încălțămintea vara se umple de nisip sau mereu dai de pietre. Mie mi-a intrat în talpă o pietricică și a trebuit să mă tratez.

Nu toți locatarii adună frunzele căzute jos. Pe la vulcanizări staționează mașini în lungul, latul și de-a curmezișul trotuarului. Pietonilor nu le rămâne decât să riște și să treacă pe partea carosabilă a străzii unde circulă mașini ce aruncă glod și apă de ploaie sau după topirea zăpezii ori să meargă pe lângă garduri unde sunt lăsate cârpe murdare de benzină sau păcură. În centrul orașului nu prea întâlnești așa ceva.

Dar ce fac lucrătorii de la salubritate? Au venit și mi-au călcat florile, mi le-au murdărit cu var, deși eu singură am văruit copacul de la poartă. Și colac peste pupăză: ne-au venit facturi cu dungă verde să plătim cei doi lei. Dar pentru ce, dacă noi singuri îngrijim în fața porților noastre?

Trecerea de pietoni a fost vopsită mai mult de o lună de zile în urmă, dar deja aproape toată vopseaua s-a șters, iar linia de oprire a mașinilor la zebră nici nu a fost marcată.În schimb avem Magadanuri și russkaia ruletka… N-am reușit să scăpăm de denumirile în rusă, că au apărut cele în engleză. Oare nu se poate face ordine în toate aceste situații?

sursa: Unghiul.com