Inedit în Moldova: Biserica din comuna Ciorești, Nisporeni, deține un post de radio

Slujbele oficiate în biserica din comuna Ciorești ajung și în casele oamenilor … pe cale radiofonică. Lăcașul de cult este unicul din Republica Moldova, care deține un post de radio, pus pe roate de către preotul acestuia. Radioul difuzează serviciile divine, dar și emisiuni cu diverse tematici. Toate pot fi ascultate de către enoriașii din raioanele Nisporeni și Călărași, transmite Canal 2 Nisporeni


 Vă invităm și în studioul postului nostru de radio „Cultura Divină” din comuna Ciorești, raionul Nisporeni. Și vă zic: Bine ați venit! Poftiți!”, a comunicat Parohul bisericii pentru Canal 2 Nisporeni

De aproape 17 ani, parohul Serghei Telechi activează în cadrul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din comuna Ciorești. Slujitorul Domnului povestește că ideea de a crea un post de radio i-a venit în perioada în care făcea masteratul în România. S-a întors acasă și a transformat-o în realitate în septembrie 2011 datorită susținerii financiare a părinților săi, dar și a enoriașilor din localitate.

Postul nostru de radio funcționează non-stop din 24 în 24 de ore. Avem diferite emisiuni educative, ora medicului, ora primarului, ora preotului, polițistului. Cu telefonul în direct, oamenii mai apelează, ne pun întrebări. Mai mulți invitați, care au de transmis un mesaj constructiv și folositor pentru oameni, noi îi învităm în studio la noi,” a povestit jurnaliștilor parohul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Serghei Telechi.

Postul de radio difuzează cinci emisiuni despre medicină, securitate, învățământ, dar și religie.15 tineri din localitate realizează emisiunile, însă nu primesc pentru asta niciun bănuț. Radioul activează pe bază de voluntariat.

sursa: Canal 2 Nisporeni

Translate »