Povestea femeii din Ungheni care a învins moartea, după 10 zile de comă

Astăzi, 5 decembrie, doamna Zinaida își sărbătorește cea de a 35-a aniversare și poate spune cu certitudine că s-a născut a doua oară”, transmite Spitalul Clinic Municipal Nr.1 pe pagina sa de facebook
Povestea tulburătoare a Zinaidei din raionul Ungheni, mamă a doi copii, a început pe 13 noiembrie 2018.  În urma unei intervenții medicale, starea pacientei s-a complicat grav și a fost transferată prin serviciul AVIASAN de la Spitalul raional Ungheni în ÎMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1.

Femeia se afla într-o stare extrem de gravă, condiționată de: 

„Comă gr. IV, Șoc septic. Sepsis. MODS (Sindrom de disfuncție multiplă de organe). Pneumonie septică, ARDS (Sindrom de detresă respiratorie acută), Insuficiență hepatorenală, Edem cerebral, CID (Sindromul coagulării diseminate a sângelui). 

Timp de 10 zile, pacienta s-a aflat în comă, fiind consultată de diverși specialiști, sub tratament intensiv multimodal, investigată multidirecțional, ce a acoperit tot spectrul de patologii.

Astăzi, după 20 de zile petrecute în secția Reanimare, Zinaida își sărbătorește cea de-a 35-a iarnă cu prietenii și salvatorii săi, cărora le-a mulțumit cu lacrimi în ochi. 

Femeia a fost transferă în secția de profil pentru a continua tratamentul și reabilitarea necesară și arde de nerăbdare să își stângă cât mai curând la piept cei doi copii, care o așteaptă acasă.
La mulți ani îi urăm și noi, întreg colectivul IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1 urându-i multă sănătate, fericire în familie și să fie la fel de puternică și luptătoare, precum a demonstrat.

sursa: IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1sursa: IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1