În Municipiul Ungheni va fi instalat monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt

Un monument al marelui domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt va fi edificat în Municipiul Ungheni. Acesta urmează a fi primul monument al vre-unui domnitor român instalat în orașul Ungheni. Conform actului normativ, monumentul urmează a fi instalat pe strada Națională nr. 29, în fața noului sediu al Direcției Regionale Vest a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.


„În temeiul art. 7 din Legea monumentelor de for public nr.192 din 2011, Guvernul Republicii Moldova va aproba în Ședința Guvernului din 5 decembrie 2018, la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și în temeiul deciziei Consiliului municipal Ungheni, înființarea monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt în municipiul Ungheni, pe strada Națională, în fața sediului Direcției Regionale Vest a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.”

Conform proiectului Hotărârii de Guvern, elaborată de Ministerul educației, Culturii și Cercetării, monumentul va fi înființat conform unui proiect avizat iar cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea, edificarea bustului și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din mijloacele financiare provenite din donații și sponsorizări.

Hotărârea Cabinetului de Miniștri va intra în vigoare la data publicării.

În Municipiul Ungheni va fi instalat monumentului Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt by Marin Mihai Bodrug on Scribd