ZEL „Ungheni-Business” s-ar putea extinde cu 2,87 ha în comuna Zagarancea

Zona Economică Liberă „Ungheni-Business” și-ar putea extinde suprafața. Autoritățile publice centrale propun acordarea unui teren de 2,87 ha, amplasat în comuna Zagarancea, din imediata apropiere a Municipiului Ungheni.Inițiativa a fost înregistrată în Parlament și propusă pentru examinare în penultima Ședință plenară a Parlamentului din 30 noiembrie de către Ștefan Creangă, Președintele Comisiei Parlamentare Economie, Buget și Finanțe, iar autoritățile își propun să susțină investitorii autohtoni în realizarea proiectelor investiționale.

Zona Economică Liberă „Ungheni-Business” a fost creată în anul 2002 pentru o perioadă de 42 de ani. Aceasta este amplasată în zona industrială a mun. Ungheni pe o suprafață de 42,34 ha, iar potrivit autorităților 88% din suprafață este valorificată.

În cadrul Zonei activează 36 de rezidenți cu diverse genuri de activitate.

Volumul investițiilor în ZEL ”Ungheni-Business” este de peste 74 milioane de dolari, iar pe teritoriul acesteia activează circa 2800 de persoane.

Volumul vânzărilor anuale a constituit, în 2017, 2,4 miliarde de lei. Până în 2016, zona s-a poziționat pe primul loc între cele șapte zone economice libere după volumul vânzărilor și al investițiilor.


One thought on “ZEL „Ungheni-Business” s-ar putea extinde cu 2,87 ha în comuna Zagarancea