La orele 18:00 va avea loc acțiunea de comemorare „Bebelușii NU trebuie să moară înghețați pe marginea drumului”

După ce cazul bebelușului găsit înghețat în satul Soltănești, din raionul Nisporeni, a ajuns în atenția societății, oamenii au decis să organizeze un eveniment de comemorare a micuțului. În acest sens, zeci de oameni sunt îndemnați să-și exprime durerea astăzi la ora 18:00, în Scuarul Catedralei.„Diseară, la 18.00, vom merge în Scuarul Catedralei, pentru a aprinde o lumânare în memoria copilului de 1 an, mort noaptea trecută în satul Soltănești, Nisporeni.
Vom încerca, printr-un gest simplu, să ne exprimăm durerea.
Vom lansa un mesaj de sensibilizare către oameni și comunități, astfel încât, prin implicare, să se prevină pe viitor astfel de cazuri.
Vom încerca să înțelegem împreună unde am greșit.”, se arată pe pagina de Facebook „Bebelușii NU trebuie să moară înghețați pe marginea drumului”!.

Mai multe detalii găsești pe pagina de Facebook a evenimentului.

Amintim că un copil de doar un an a fost găsit fără suflare la marginea unui drum după ce mama acestuia l-ar fi uitat noaptea afară. Potrivit oamenilor legii, mama copilului, în vârstă de 29 de ani, ar fi fost în stare de ebrietate. Aceasta le-a declarat polițiștilor că ar fi consumat băuturi alcoolice și că nu ține minte unde și-a lăsat copilul. Ea a ajuns singură acasă și ar fi adormit, în timp ce micuțul ar fi rămas afară, în frig.%d blogeri au apreciat: