Caz groaznic la Soltănești, Nisporeni // Un copil de 1 anișor, găsit înghețat în drum după ce Mama s-a îmbătat și dormea în casă

Caz șocant și tragedie în Nisporeni. Un bebeluș de doar 1 an a fost găsit mort afară, după ce a înghețat. Totul a avut loc azi noapte în localitatea Soltănești din raionul Nisporeni.Update:

Tatal bebelusului spune ca nu era acasă când s-a întamplat totul. Barbatul de 25 de ani susține că era la munca în Basarabeasca, iar abia azi dimineață a primit un apel și a fost anunțat despre tragedie.

Potrivit ofițerului de presă al IP Nisporeni, mama s-ar fi îmbătat și a adormit în casă. Copilul a fost găsit de niște vecini la ora 4 dimineața, după care au chemat ambulanța și poliția.

Mama copilului s-ar fi aflat în stare de ebrietate și a adormit în casă.

Potrivit ofițerului de presă, Cristina Vicol, femeia are 29 de ani. Aceasta le-a spus polițiștilor că s-a pornit cu copilul la vecini. Iar din cauza că era în stare de ebrietate, nu ține minte unde a rămas copilul. Aceasta s-a întors acasă singură.

Nicolae Vasilache, primarul localității Soltănești, a declarat pentru Deschide.MD că nu o cunoaște pe femeie și că nu figurează în lista familiilor social vulnerabile, din motiv că aceasta ar fi fost căsătorită în Ucraina, iar recent a revenit în localitate.

De altă parte, secretara  de la primărie susține că femeia mai are la întreținere un băiețel de vreo 9 – 10 ani.

Poliţia a inițiat o cauză penală pentru lăsarea în primejdie din imprudență a unei persoane care se află într-o stare periculoasă pentru viaţă şi este lipsită de posibilitatea de a se salva din cauza vârstei fragede sau înaintate, a bolii sau a neputinţei.

Pe acest caz, în această seară, la ora 18:00, în Scuarul Catedralei se vor aprinde lumânări în memoria bebelușului.