Fără Roaming pe ambele maluri ale Prutului de 1 decembrie 2018 – Ziua în care marcăm 100 de la Marea Unire

La 1 decembrie 2018, ziua în care marcăm 100 ani de la Marea Unire, comaniile de telefonie mobilă Orange, Vodafone, Telekom, precum și RCD&RDS au agreat să nu tarifeze nimic pe relația România – Republica Moldova, transmite parlamentarul român, originar din r. Sângerei, Constantin Codreanu – președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, pe pagina sa de facebook..Update 22 noiembrie 2018:

Urmarea ședinței Guvernelor de la București și Chișinău dun 22 noiembrie 2018, celor două state, Republica Moldova și România se angajează reciproc să pregătească în perioada imediat următoare Tratatul care va fi încheiat în vederea eliminării tarifelor de roaming între cele două țări.

Este un prim pas simbolic. Ne dorim un spațiu comun de comunicare. Ne dorim ca cetățenii noștri nici să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta, să poată vorbi la telefon fără să achite tarife de roaming”, a menționat premierul Pavel Filip după ce a fost semnat Acordul bilateral.

Totodată, după ședința Cabinetului de Miniștri din 14 noiembrie curent, Prim-ministrul Pavel Filip a anuțat că în viitorul apropiat taxa de roaming dintre ambele maluri de Prut ar putea fi anulat.

„Am avut o discuție cu prim-ministrul României, doamna Dăncilă, și ea își dorește același lucru. Poate reușim chiar în ședința comună a Guvernelor din Republica Moldova și România, care urmează să aibă loc pe data de 22 noiembrie la București, să semnăm acest acord. Asta nu înseamnă altceva decât o legătură mai strânsă între statele noastre”, a declarat premierul în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri.

Odată cu intrarea în vigoare a acordului, românii de pe ambele maluri, vor avea acces la serviciile de roaming pentru apeluri și SMS la tarife standart, iar tariful pentru navigarea pe internet va fi micșorat etapizat până în anul 2022, conform procedurilor stabilite la nivel european.