Doi minori din Ungheni şi Chişinău reţinuţi „pe urme fierbinţi” pentru furt din automobile

Doi minori cu vârstele de 16 şi 17 ani, originari din raionul Ungheni şi Chişinău, au fost reţinuţi „pe urme fierbinţi” de polițiști. În Dispeceratul de poliție Botanica a parvenit apel de la serviciul unic 112, pe faptul că dintr-un automobil parcat pe str. Cuza Vodă au fost sustrase bunuri materiale, comunică Direcția de Poliție a mun. ChișinăuSursa informează că în urma măsurilor întreprinse, ofițerul de sector cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, au fost reținuți indivizii suspectați de furatul din automobilul de model Mercedes, parcat pe str. Cuza Vodă, din sectorul Botanica.

Indivizii au fost conduşi la Inspectoratul de Poliţie Botanica, pentru documentări şi investigaţii suplimentare. Asupra lor au fost depistate şi ridicate o pereche de căști, telefon mobil și alte bunuri materiale.

Potrivit primelor informaţii acumulate de poliţişti, minorii ar fi deteriorat gemurile încă de la 5 automobile de pe sectorul Botanica. În cadrul audierilor minorii și-au recunoscut vinovăția.

Indivizii nu sut la prima abatere, anterior fiind documentați de poliție pentru infracțiuni similare. Pagubele materiale estimate de către victime se ridică la suma de aproximativ 9 000 lei. Astfel a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru furt, iar minorii sunt cercetaţi în stare de libertate. Ei riscă sancţiuni sub formă de amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.