În anul curent, 60 de indicatoare rutiere din orașul Nisporeni au fost vandalizate

Centrul orașului Nisporeni abundă în indicatoare rutiere vandalizate. Autoritățile locale afirmă că de la începutul anului, 60 de semne rutiere din orașul Nisporeni au fost rupte, iar autorii ar fi adolescenții. Polițiștii întreprind măsuri pentru a da de urmele lor, dar și atenționează că acțiunile acestora pun în pericol siguranța traficului rutier, transmite Canal 2 NisporeniSursa menționează că autoritățile susțin că indicatoarele rutiere sunt vandalizate pe parcursul nopții.

O parte o vom repara până la hramul orașului, o să le îndreptăm și restul pe parcurs, până la sfârșitul anului o să încercăm să le reparăm. O să vedem  să identificăm resurse financiare pentru a procura să montăm noi semne, unde s-a făcut asfaltarea, acolo avem în jur la 50 de semne  care trebuie să le montăm, ” a comunicat pentru Canal 2 Nisporeni, specialistul în construcții din cadrul Primăriei orașului Nisporeni, Tudor Ulinici.

Conducătorii auto, însă se plâng că semnele rupte îngreunează circulația.

Eu am o părere tare rea, că le pune pentru popor, pentru populație, pentru șoferi, pentru toți. Da, eu cred că tineretul le strică pe toate, oamenii aceștia mai în vârstă știu de lucrurile acestea și nu le strică, cred că ar trebui să fie mai pedepsiți și prinși și pedepsiți așa de tare ca să nu mai facă nimeni așa,” a spus un conducător auto.

Oamenii legii atenționează asupra faptului că lipsa indicatoarelor rutiere pune în pericol siguranța în trafic.

Deci, cum ar fi lipsa indicatoarelor rutiere ar dezorienta participanții la trafic. Pune în pericol siguranța la trafic a pietonilor. De asemenea nerespectarea de către participanții la trafic, aici ne referim, atât la pietoni, cât și la conducătorii auto,” a afirmat pentru Canal 2 Nisporeni șeful Securității Publice IP Nisporeni, Gheorghe Bargan.
Pentru furtul sau deteriorarea indicatoarelor, legea prevede până la patru ani de pușcărie sau o amendă, care începe de la 1500 de lei și ajunge până la 67 500 de lei. Pedeapsa esta stabilită în funcție de paguba adusă statului.

sursa: Canal 2 Nisporeni