Încă 30 de gospodării din Milești vor fi conectate la rețeaua de gaze naturale

Încă 30 de familii din satul Milești vor fi conectate la rețeaua de gaze. Pentru acest lucru, localnicii vor trebui să achite aproximativ 3.000 de lei. Un alt proiect care derulează în sat este construcția unei stații de epurare. Cei care vor fi beneficia de servicii de canalizare vor fi grădinița și școala din localitate. Costul total al acestui proiect este de 1,2 milioane de lei, bani din Bugetul de Stat, transmite Canal 2 NisporeniSursa transmite că prima instituție care va beneficia de servicii de canalizare este școala din localitate. Deși lucrările pentru stația de acumulare a deșeurilor reziduale, sunt abia la început, lucrători spun că acestea se desfășoară conform planului.

Rețele de canalizare pentru școală și stația de pompare, ieri am început lucrările, sperăm într-o săptămână să finisăm. Lucrările merg bine, sperăm cât mai repede să finisăm. La grădiniță tot noi vom face canalizarea și stația de pompare,” a comunicat jurnaliștii, dirigintele de șantier, Vasile Andriuță.

Edilul localității afirmă că aceste schimbări sunt necesare și vor ajuta la dezvoltarea localității.

Vor beneficia școala și grădinița de canalizare. Până acum grădinița a avut canalizare, dar a fost proprie, școala nu a avut deloc. Nu a avut nici bloc sanitar, acum vor fi unite. Se construiește și blocul sanitar și vor fi unite la canalizare pentru ambele instituții,” a afirmat primarul satului Milești, Radu Vîrlan.

Pentru a duce flacăra albastră în gospodăriile celor 30 de familii, șase muncitori lucrează de zor, încă de la începutul acestei săptămânii.


Gazificăm satul Milești. Mai avem vreo 300 de metri și cam asta ne apropiem. Vrem cât mai repede, că după, să nu se înceapă ploile de toamnă,” a spus un muncitor.

În prezent, la conducta de gaz sunt conectate 70 de familii.

sursa: Canal 2 Nisporeni