Câteva oseminte umane au fost descoperite într-un șanț din comuna Vărzărești

Descoperire macabră pe o stradă  din comuna Vărzărești. Câțiva muncitori care lucrau la săparea unui șant pentru instalarea unor țevi au dat peste mai multe oseminte, îngropate la o adâncime mai mare de un metru. Imediat, muncitorii au alertat oamenii legii dar și pe preotul din localitate. Ajunși la fața locului, polițiștii au o găsit oase, care urmează să fie expediate la Centrul de Expertiză Medico-Legală din Capital, transnite Canal 2 Nisporeni.Sursa menționează că locuitorii acestei străzi spun că au rămas șocați de cele văzute. Aceștia presupun că pe timpuri pe acest teritoriu se afla un cimitir.

Noi nu putem să spunem nimic pentru că suntem tineri față de aceste oseminte care s-au găsit. Dar nici oamenii care sunt în vârstă ca mine nu au putut să-mi spună mie, spre exemplu tata, bunicul meu că în regiunea aceasta s-au aflat cimitire sau altceva. Noi am anunțat părintele Serghei de la Biserica din deal și a venit părintele. Noi nu știm ce este aici, dacă s-ar săpa poate s-ar vedea că noi călcăm pe oseminte,” a povestit un localnic pentru Canal 2 Nisporeni.

În sfârșit, s-a ajuns să ne tragă conducta de la Prut și pe parcursul săpăturilor când lucrau persoanele respective au dat în canal de oseminte, oseminte care evident se vedea că sunt oseminte omenești. Într-adevăr ne-am gândit că asta a fost cândva cu secole în urmă că se vedea că nu sunt proaspete. Cred că cu ani în urmă, cu secole poate și a fost și un cimitir. Într-adevăr au stârnit emoții,” a spus o locuitoare a comunei Vărzărești.

Părintele Bisericii ,,Sfântul Ambrozie” din Vărzărești a reînhumat o parte din oseminte pe teritoriul lăcașului sfânt.

Eu le-am adunat și le-am luat la Biserică pentru a săvârși o rânduială specială numită: Parastas, așa se face în asemenea situații. Osemintele respective după rugăciunea care se săvârșește se înmormântează în ograda cimitirului. M-am întâlnit cu asemenea cazuri și am procedat întocmai după modelul care v-am vorbit deja,” a comunicat jurnaliștilor părintele Bisericii „Sfîntul Ambrozie” din comuna Vărzărești, Serghei Novac.

Oamenii legii spun că nu este pentru prima dată când întâlnesc asemenea situații.

Muncitorii de la șantierul apeductului Vărzărești au alertat poliția, iar noi deja am deplasat grupa operativă. Au fost ridicate aceste oseminte, sunt fragmente de oase, vizual sunt oseminte de om. Vor fi îndreptate la Centrul de Expertiză Medico Legală  din orașul Chișinău și deja vom avea rezultatul expertizei unde vor spune vârsta, iar în primul rând, ne nteresează vechimea. Avem frecvent asemenea cazuri, o dată, două ori pe an și în curțile oamenilor,” a afirmat  șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, Nicanor Ciochină.sursa: Canal 2 Nisporeni

%d blogeri au apreciat: