În satul Iurceni din Nisporeni se extinde sistemul de iluminare stradală cu încă 15 adresa

Locuitorii ai mai multor străzi din satul Iurceni nu se vor mai teme să iasă noaptea din case. Asta pentru că proiectul privind iluminarea stradală s-a extins pe încă 15 adrese. Costul total al lucrărilor este de aproximativ jumătate de milion de lei, în mare parte bani alocați de Guvern. Potrivit primarului, în total, 90 la sută din străzile localității au fost iluminate. Acesta își propune ca în curând, toată comuna să dispună de lumină pe drumuri, transmite Canal 2 NisporeniTimp de trei zile muncitorii au instalat peste 30 de becuri LED. Aceștia spun că procesul de instalare este unul anevoios în condițiile în care unii piloni sunt uzați.

Este foarte greu, trebuie să fii atent cu lumea. Și înălțimea și sub curent să nu nimerească omul. Sunt în multe locuri bune, dar în unele sunt piloni de lemn și sunt foarte răi, care sunt putrezi. Noi ca atare avem pe acest teritoriu la patru kilometri de cablu, în jurul la 80 de becuri. Poate săptămâna care vine să finisăm munca,” a menționat pentru Canal 2 Nisporeni,  dirigintele de șantier, Serghei Vortolomei.

Cei mai fericiți sunt sătenii, care afirmă că inițiativa autorităților este binevenită.

Am mers pe poziția ca să iluminăm întreaga localitate din comuna Iurceni. Practic acestea sunt unicele care au rămas neiluminate. Becurile sunt econome, sunt LED-uri. Dacă iluminăm întreaga localitate să nu fie suportate cheltuieli exagerate pentru iluminarea stradală. Noi Primăria am contribuit cu peste 100.000 de mii de lei, însă am primit și de la Guvernul Republicii Moldova, suma totală fiind puțin peste jumătate de milion de lei,” a afirmat pentru jurnaliști, primarul comunei Iurceni, Ion Bocan.

Cheltuielile pentru consumul de energie electrică vor fi achitate de către Primărie. Comuna Iurceni numără 2.500 de locuitori.sursa: Canal 2 Nisporeni