Halterofila Ecaterina Tretiacova din Nisporeni, a obținut medalia de bronz la Campionatul European de haltere pentru tineret.

A dus faima raionului Nisporeni peste mări și țări. Vorbim de Ecaterina Tretiacova, halterofilă din urba noastră, care la numai 21 de ani are trei titluri de campionă în sport. Cel mai recent, l-a obținut la Campionatul European de haltere pentru tineret. Aceasta, însă nu se oprește aici și se pregătește intens să cucerească noi culmi în lumea sportului, transmite Canal 2 NisporeniSursa mai precizează că campionatul European de haltere pentru tineret 2018 a avut loc în Polonia, iar sportiva din Nisporeni s-a întors acasă cu medalia de bronz la proba smuls. Halterofila a reușit să ridice o greutate 69 de kg, un rezultat în spatele căruia stau multe antrenamente, spune Ecaterina.

Emoțiile sincer au fost foarte mari, presupun că mai mari ca niciodată, pentru că toți au avut așteptări mari de la mine. Pregătirea a mers ceva mai greu, pentru că am avut la începutul lunii sepembrie și o accidentare la genunchi și mi-a venit mai greu să mă antrenez. Dar, iată cu pași mici, dar siguri, într-un final am ieșit destul de mulțumiți,” a mărturisit pentru Canal 2 Nisporeni, halterofila Ecaterina Tretiacova.

În timp ce era prinsă în pregătirile pentru europene, Ecaterina Tretiacova a aflat o veste frumoasă și mult-așteptată: se va număra printre cei patru sportivi, care vor participa la Campionatul Mondial de haltere la categoria seniori. Așa că revenită acasă din Polonia, aceasta continuă să petreacă mai mult timp în sala de antrenamente decât acasă, unde se petregătește pentru competiția internațională.

Campionatul Mondial, în general, sunt foarte puternici, la un nivel foarte înalt. Acolo participă peste 100 de țări. Facem în fiecare zi antrenamente, doar duminica facem pauză. Facem per total 9 antrenamente pe săptămână,” a povestit, halterofila, Ecaterina Tretiacova.

Sportiva speră că va ocupa  un loc de frunte. Ulterior, planifică să-și încerce puterile și abilitățile sportive și la alte competiții din străinătate.

Campionatul Mondial de haltere pentru tineret va începe în data de întâi noiembrie în Turkmenistan. Alături de Ecaterina Tretiacova, va participa la competiție și Marin Robu, halterofil din orașul Nisporeni.