(VIDEO) Arheologii continuă săpăturile în Milești. Ce au descoperit de această dată în raionul Nisporeni

Arheologii, în urma săpăturilor efectuate în acest an în comuna Milești, raionul Nisporeni, au descoperit mai multe materiale arheologice, transmite Agenția Națională Arheologică.Între siturile în care au fost întreprinse în anul 2018 cercetări arheologice preventive se numără și așezarea Milești III ( com. Milești. r-nul Nisporeni), ce conține urme de locuire din Hallstattul târziu (sec. VII-V î.Hr.) și din epoca romană târzie (sec. IV d.Hr.),

Drept rezultat al săpăturilor efectuate în acest an, a fost dezvelită o suprafață de peste 100 m.p., fiind descoperite resturi de la două construcții de suprafață, un complex de locuire adâncit și peste 20 de gropi cu dimensiuni și destinații diferite, dintre care se remarcă una (nr. 24) ce prezenta o înhumare rituală de animal (probabil o cabalină). Pe baza materialului arheologic recuperat, complexul cu schelet de animal se atribuie orizontului de locuire din sec. IV d. Hr.”, comunică pe pagina de facebook Agenția.

Cercetările arheologice au fost susținute financiar de Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE).