O nouă promisiune privind finisarea traseului R1 Ungheni – Chișinău – sfârșitul anului 2019

O nouă promisiune din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii privind finasarea reconstrucției traseului național R1 Ungheni – Chișinău – finele anului 2019, și nu în 2021 cum se anunțase anterior. Declarația a fost făcută de ministrul Chiril Gaburici, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public național de televiziune „Moldova 1”, comunică bodrug.eu

Acesta este un contract finanțat de partenerii externi. Eram în situația să pierdem finanțarea pentru reconstrucția drumului Chișinău-Ungheni, dar pot să vă spun acum cu certitudine că până la sfârșitul anului 2019 acest drum va fi în totalitate construit”, a menționat Chiril Gaburici.

Demnitarul a mai menționat că lucrările de reparație au fost reluate, contractul care vizează drumul Chișinău-Ungheni fiind unul problematic.Sursa amintește că traseul traseul național R1 Chișinău – Ungheni cu continuare spre Punctul de trecere a Frontierei de Stat Sculeni trebuia dat în folosință încă acum doi ani, însă lucrările se efectuează și astăzi. Lucrările au fost pornite în august 2014, iar de-a lungul timpului, diferiți oameni aflați în diferite funcții au tot efectuat controale, au dat ultimatumuri și noi promisiuni, însă chiar și așa, acest traseu nu va fi finalizat prea curând. Până la 20 august 2018, au fost reparate cca 55% / 60%.

Anterior, serviciul de presă al Administrației de Stat a Drumurilor a declarat că ultima porțiune de drum, pentru care s-a încheiat un contract recent, urmează a fi dat în exploatare tocmai în anul 2021. Este vorba despre o porțiune de 6 km din totalul de 92 de km.

Drumul a fost împărțit în 5 porțiuni, pentru fiecare semnându-se 5 contracte diferite, iar lucrările sunt făcute de antreprenori diferiți.

sursa: bodrug.eu