Aprobat de Guvern: Un bust al domnitorului și marelui cărturar Dimitrie Cantemir va fi instalat în municipiul Ungheni

Bustul domnitorului, filosofului și marelui cărturar Dimitrie Cantemir va fi instalat în municipiul Ungheni, în scuarul Bibliotecii publice raionale ce îi poartă numele. În ședința cabinetului de miniștri din 3 octombrie 2018, a fost aprobat proiectul Hotărârii Guvernului privind edificarea bustului lui Dimitrie Cantemir în municipiul Ungheni, informează bodrug.eu


Proiectul actului normativ a fost elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în baza Deciziei Consiliului municipal Ungheni nr. 2/18 din 30.03.2018 cu privire la edificarea bustului domnitorului Dimitrie Cantemir, monument de for public și avizat pozitiv de către Academia de Ştiinţe a Moldovei, Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Ministerul Finanţelor, Centrul Naţional Anticorupţie şi Ministerul Justiţiei.

Bustul se propune a fi edificat în mun. Ungheni, în faţa sediului Bibliotecii Publice Raionale „Dimitrie Cantemir” din str. Mihai Eminescu nr. 39, în baza unui proiect avizat de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării prin intermediul Consiliului Naţional al Monumentelor de For Public.

Cheltuielile pentru elaborarea documentaţiei de proiect, executarea şi edificarea bustului, precum şi amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare ale bugetului raional Ungheni, alte donaţii şi sponsorizări.

În articolul Bustul domnului și filosofului Dimitrie Cantemir va fi instalat în Municipiul Ungheni, publicat anterior, redacția portalului a comunicat că „Bustul, turnat în bronz, va fi instalat în scuarul din preajma bibliotecii cu același nume și la moment, aici se desfășurau ample lucrări de amenajare, valoarea totală a cărora este de 400 de mii de lei”.

Vedeți mai jos proiectul Hotârii Guvernului din 3 octombrie 2018

Hotărârea de Guvern privind edificarea bustului lui Dimitrie Cantemir în Municipiul Ungheni by Marin Mihai Bodrug on Scribd
sursa: Marin Bodrug / bodrug.eu

%d blogeri au apreciat: