Ziarul regional ”Expresul” – candidat la „Premiul naţional de etică şi deontologie jurnalistică” pentru anul 2018

Ziarul regional „Expresul” a fost propus  în comun cu 16 instituţii mass-media la Premiul naţional de etică şi deontologie jurnalistică pentru anul 2018. Instituţiile mass-media au fost propuse de un grup de experţi ai Consiliului de Presă iar învingătorul va fi desemnat în rezultatul unui concurs cu cetățenilor, a experţilor şi a membrilor Consiliului de Presă, onformează Expresul.mdCele 16 instituţii mass-media, propuse la Premiul naţional de etică şi deontologie jurnalistică pentru anul 2018.:

Conform Regulamentului de organizare a concursului, până la data de 15 noiembrie 2018, instituţiile mass-media candidate vor fi evaluate de către public prin intermediul platformei online MediaForum.md.

Astfel, vizitatorii platformei pot acorda puncte candidaţilor preferaţi, dar nu mai mult de 10 puncte săptămânal de la un calculator. Ulterior, comportamentul profesional al candidaţilor va fi apreciat de grupul de experţi şi de membrii Consiliului de Presă în baza prevederilor Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova și a Regulamentului concursului, iar la ultima etapă va avea loc totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaţilor de către public, pe de o parte, şi de către experţi şi membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte.

Pentru a acorda puncte candidaţilor preferaţi, dar nu mai mult de 10 puncte săptămânal de la un calculator, accesați link-ul:  http://mediaforum.md/ro/lista_candidatilor

Decizia finală va fi luată de Consiliul de Presă în decembrie 2018. În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat dacă va considera că în acest an instituţiile mass-media candidate nu merită Premiul.


Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică a fost instituit în anul 2015 de Consiliul de Presă din Republica Moldova în scopul promovării jurnalismului de calitate și a bunelor practici jurnalistice. În anii precedenţi, câştigători ai Premiului au fost desemnaţi redacţia Biroului din Chişinău a postului de radio „Radio Europa Liberă” (2015), portalul Anticoruptie.md (2016) și săptămânalul de investigații „Ziarul de Gardă” (2017). Conform Regulamentului concursului, laureații Premiului nu pot participa la concurs în următorii cinci ani după obținerea Premiului”, mai informează Expresul.md