Renașterea hipismului la Ungheni – Prima ediție a Cupei „Iacob Ciachir”

Astăzi, 22 septembrie 2018, în Municipiul Ungheni a fost organizată prima ediția a Cupei la hipism „Iacob Ciachir”. Cupa „Iacob Ciachir” a fost organizată la inițiativa JCI Ungheni împreună cu Școala Republicană de Hipism din mun. Ungheni, în parteneriat cu Primăria Municipiului și a Consiliului Raional.

În cadrul evenimentului au fost implicați 20 de cai, dintre care 5 de la Şcoala de hipism din Ungheni şi alţi 15 de la alte şcoli din ţară care şi-au dovedit curajul, abilităţile, măiestria, eleganţa în faţa a sute de ungheneni, informează și publicația periodică UnghiulEi au luptat pentru cupa „Iacob Ciachir”.

Ultimul campionat la hipism a avut loc la Ungheni în anul 1989. Fosta fermă de cai din Ungheni, înființată de Iacob Ciachir, era renumită în tot spațiul ex-sovietic, aici fiind crescuți cai pur sânge, foarte scumpi și solicitați la acea vreme. Actuala competiție este organizată anume în memoria acestui om, care a făcut, cândva, istorie.

JCI UNGHENI a realizat cel mai important eveniment de când exista Organizația în MD. Am reușit sa reunim: Peste 20 de membri JCI, primaria orașului Ungheni, consiliul raional Ungheni, ZAL, poliția, peste 20 de parteneri business, zeci de parteneri media și cel mai important: peste 1000 de locuitori ai Mun. Ungheni care s-au bucurat de o competiție de excepție între cei mai buni cai din Moldova”, Dionisie Ternovschi (facebook)

 

 

 

Galerie Foto (Litiu Tatiana / Facebook)

Imagen: 3

  • Descargar Imagen
  • Comentar Imagen
  • « Anterior
  • Siguiente »
  • 2 comentarii la „Renașterea hipismului la Ungheni – Prima ediție a Cupei „Iacob Ciachir”

    %d blogeri au apreciat: