Tragedie fără margini în s. Blândești. O fetiță de 9 ani a decedat într-un accident rutier.

Dramă cumplită într-o familie din satul Blândești, raionul Ungheni. O fetiță de 9 ani a decedat într-un groaznic accident rutier. Tragedia a avut loc în această după-amiază, se comunică pe bodrug.eu

Tragedia s-a produs pe traseul național R16 Ungheni – Sculeni, unde fetița se plimba cu bicicleta.

Rudele copilei afirmă că automobilul era mânat cu viteză excesivă, în caz contrar, corpul fetiței nu ar fi fost aruncat la o distanță atât de mare. Mai mult, rudele îndurerate spun că, în momentul accidentului, la volan s-ar fi aflat, de fapt, chiar primarul și nu șoferul acestui, transmite și portalul jurnal.md

Update:

Igor Vrănescu, șeful Inspectoratului de Poliție Ungheni, ne-a declarat că la kilometrul 122+900 metri pe traseul Chișinău-Ungheni-Sculeni, aproximativ la ora 15.00 s-a produs un accident rutier cu implicarea unui minor. Conducătorul auto în vârstă de 58 ani, locuitor al raionului Ungheni, care se afla la volanul automobilului de model Skoda Yeti și care aparține Primăriei Sculeni a incursionat din spate o minoră în vîrstă de 9 ani din satul Blindești, raionul Ungheni care se deplasa pe traseu cu bicicleta. În urma impactului, minora a decedat până la sosirea medicilor.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza art. 264 alin.(3) lit (b) Cod Penal al RM. Conducătorul auto a fost reținut în baza art. 166 Cod de procedură penală al RM. Informația fost confirmată și de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ungheni, Cristina Vicol”, informează publicația periodică Unghiul
Pe bodrug.eu mai este postat și mesajul unei rude, recepționate la redacția blogului:

„Sacultan Dionisia, avea 9 anișori. Fusese în vizită la o verișoara și plecase acasă cu bicicleta. Pe la orele 15:00 – 15:30, mașina primariei satului Sculeni din r. Ungheni a ieșit la depășire și a lovit-o mortal pe micuța mea verișoară. Dacă viteza recomandată de 50 km/h în localități ar fi fost respectată, atunci verișoara mea nu era sa moara în acel loc. El (conducătorul auto) a avut o viteza de cca 100 km/h și mai mult, cred eu. După lovire, micuța a fost aruncată la vreo 20 de metri. Noi când am ajuns la fața locului, acolo era primarul sat. Sculeni, Viceprimarul și șoferul. Presupunem că ei deja erau informați ca fiecare să-și știe poziția, și apoi ni sa spus că de fapt primarul nu era la volanul autoturismului, ci șoferul. Desigur, la fața locului au venit 5-6 mașini de poliție. Pe viceprimar și pe șofer i-au referitor la consumul de alcool – 0 în sânge. Primarul nu a fost testat – de ce? Încă una dintre întrebările noastre????
Pe 04.10 micuța trebuia să își sărbătorească ziua de naștere și pe 06.10, părinții urmau să îi organizeze cumătria. Totul era pregătit, așteptăm oaspeții la sărbătoare mare. Acum, toți vin ca să o înmormântăm pe micuța noastră Dionisia”

Micuța Dionisia. sursa: bodrug.eu

Șoferul primarului, care s-ar fi aflat la volan în momentul impactului, spune că fetița ar fi ieșit în calea mașinii brusc și că nu a reușit să frâneze la timp.

De cealaltă parte, rudele copilei afirmă că automobilul era mânat cu viteză excesivă, în caz contrar, corpul fetiței nu ar fi fost aruncat la o distanță atât de mare.

Mai mult, rudele îndurerate spun că, în momentul accidentului, la volan s-ar fi aflat, de fapt, chiar primarul și nu șoferul acestuia“, se mai comunică pe portalul Jurnal.md.

Invitația la cumătria micuței. sursa: bodrug.euLa începutul lunii octombrie, fetița urma să-și sărbătorească cumetria. Familia era în toiul pregătirilor, iar părinții copilei, care urmau vină din străinătate la cumetrie, vor ajunge la înmormântare. Rudele mai spun că mama fetiței este însărcinată.


Portalul Jurnal.md a mai postat și câteva poze de la locul accidentului. Din motive etice și prin faptul că pozele Vă pot afecta emoțional, noi nu le-am preluat.

surse: bodrug.eu și jurnal.md

One thought on “Tragedie fără margini în s. Blândești. O fetiță de 9 ani a decedat într-un accident rutier.