Un cetățean rus a fost reținut pe malul Prutului pentru încălcarea regimului zonei de frontieră

Un cetățean al Federației Ruse a fost reținut pe malul râului Prut, în timp ce cerceta împrejurimile, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

„În jurul orelor 16:30, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni a parvenit o sesizare din partea populației locale privind prezența în localitate a unui cetățean străin care se interesează de traseul spre frontieră. Operativ, mai multe patrule al Poliției de Frontieră au fost concentrate pe perimetrul de frontieră din responsabilitate”.

În rezultat, pe malul râului Prut a fost identificat un cetățean al Federației Ruse în vârstă de 38 de ani.Deși persoanei i-a reușit să demonstreze că nu avea intenția de a trece ilegal hotarul moldo-român, prin prezentarea înregistrării sale la una din rutele aeriene, aceasta a fost cercetată contravențional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, conform art. 332 CC al RM.

Bărbatul a precizat că era în apropiere și din simplă curiozitate s-a deplasat spre râul Prut, neștiind că aflarea în zonă se permite doar cu avizul Poliției de Frontieră.