Un proiect turistice ambițios a demarat în or. Nisporeni

În orașul Nisporeni a demarat un proiect turistice ambițios – construcția scărilor spre Crucea Mântuirii Neamului Românesc și Mănăstirea Ștefan cel Mare. Despre acest lucru a anunțat pe o rețea de socializare, Grigore Robu, primarul urbei.

Scarile spre Crucea Mântuirii Neamului Românesc și Mănăstirea Stefan cel Mare din Nisporeni au demarat.
Unul din cele mai ambițioase proiecte turistice pentru oraș, dar si pentru raionul nostru a început zilele acestea. Ne propunem un traseu de peste 1200 m, care va porni din centru orașului spre cel mai inalt punct din oras, cu trei popasuri la diferite altitudini, si cu o priveliște plăcută spre oraș.
Curind venim cu noi detalii.
”, a scris primarul în postarea sa.Potrivit jurnaliștilor de la Canal 2 Nisporeni, Primăria a desemnat câștigătorul proiectului, care s-a dovedit a fi un antreprenor local. Lucrările au început ieri și urmează să fie finisate până de Hramul orașului Nisporeni, cel puțin asta afirmă edilul orașului.

Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu spune că până a începe lucrările, acesta împreună cu angajații de la NisSilva au mers la fața locului pentru a inspecta terenul.

Toți au fost într-o ședință comună aici în cadrul primăriei și s-a decis să se meargă la fața locului toți specialiștii chiar pe teren. Au fost deja și specialistul cu autospecialele, cu excavatorul care urmează să lucreze pe acest șantier. În decursul zilei de astăzi. urmează să demareze lucrările de pregătire a terenului” a comunicat primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu.
Arhictectul orașului Nisporeni, Valeriu Profire, a menționat că proiectul este unul dificil.

După cum știți lucrările au început cu excavatorul, se excavează pământul. Lucrul va fi foarte anevoios, fiindcă poteca e îngustă, sunt maluri abrupte, va fi foarte dificil de lucrat și majoritatea lucrărilor se vor produce manual. Cu toate acestea sperăm că să demareze cu bine lucrările”

Galeria foto cu privire la mersul lucrărilor, postată de edil: